A fogfehérítésről

Mitől színeződnek el a fogak?

A fogak elszíneződésének több oka is lehet. A sárgás-barnás, néha feketés árnyalatokért leggyakrabban a felszínre rakódott lepedék, fogkő, az elfogyasztott táplálékok és folyadékok (kávé, tea, kóla, vörösbor) festékanyagai, valamint a dohányzás a felelősek.

A fogállomány mélyebb vagy teljes elszíneződéséért a fogak fejlődése során bekövetkező különböző hatások (gyógyszerek szedése, pl. Tetracyclin, sérülések, ütések) vagy öröklött tényezők okolhatóak. A gyökérkezelt fogak színe is idővel szürkésbarnássá válhat, megbontva ezzel a fogsor színének harmóniáját.

Mivel az ok sokrétű, a megoldások tárháza is igen bő. A felszíni elszíneződés esetében a professzionális fogtisztítás jelentheti az első lépést, melynek keretében eltávolítjuk a lepedéket, a fogkövet, majd a fogközöket polírcsíkokkal símára polírozzuk, továbbá a fogak minden felsznét polírozó paszták segítségévell tökéletesen tisztára és simára polírozzuk.

Mindössze 45 perc alatt 8 árnyalattal is világosíthatók fogai károsodás és rizikó nélkül a Zoom AP professzionális fogfehérítési rendszerrel!

Hogyan működik a Zoom AP rendszer?

Először behelyezünk egy speciális ajakterpeszt, mely kénylemesen eltartja ajkakat a kezelés idejére. Utána felhelyezünk egy ínyvédő "habot", mely megvédi az ínyt és a lágyrészeket a magasabb koncentrációjú (25%) fogfehérítő zselétől.

Ezt követően a fogak külső felszínére felvisszük a fogfehérítő zselét, melyet a Zoom AP lámpával megvilágítunk. Ennek hatására aktivizálódik a fogfehérítő anyag (hidrogén-peroxid) és az így felszabaduló aktív oxigén egyenletesen eltávolítja a fog felszínén és mélyebb rétegeiben taláható elszíneződéseket. A fogfehérítés végén védőréteggel vonjuk be a fogakat.

Mennyi ideig tart a kezelés?

Az ejárás az előkészületekkel együtt körülbelül 30 + 45 = 75 percig tart. Az előkészületeket 3x15 percig tartó speciális UV lámpával történő megvilágítás követ.

Milyen eredmény érhető el?

A Zoom AP kezeléssel akár 8 árnyalatnyi világosodás is elérhető, de egyes esetekben tapasztaltak már 11-13 árnyalatnyit is! A sárga vagy barna elszíneződések esetében leghatásosabb a rendszer de minden típusú elszíneződés kezelhető vele!

Veszélytelen-e a Zoom2 rendszer?

IGEN!
Tudományos kísérletek és klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy ez a fogorvos felügyelete mellett zajló fogfehérítési eljárás teljesen biztonságos, a fog szöveteiben nem okoz semmilyen káros elváltozást!

Vannak-e kellemetlenségek?

Néhány páciensnél az eljárás során fokozott fogérzékenység léphet fel, de ez a kezelést követő 24-48 órán belül, - fluoridkezeléssel még hamarabb - megszűnik.

Milyen hosszan tart az elért eredmény?

Az eredmény tartóssága nagymértékben függ az életmódtól! A kezelést követő 2-3 napban semmilyen színezőanyagot tartalmazó termék (kávé, tea, kóla, vörösbor) fogyasztása nem ajánlott, különben az eljárás hatékonysága nem garantálható! Abban az esetben, ha naponta többször fogyaszt kávét vagy teát, ajánlott évente 1-2-szer színfenntartó kezelést alkalmazni (éjszakai sínnel), melyeknek időtartama csupán egy-két nap.Amennyiben jó a szájhigiénéje és kerüli az elszíneződést kiváltó hatásokat, úgy a fogfehérítés szép és tartós eredményt nyújt, melynek időtartama években mérhető.

A fogpótlások is fehérednek?

A mesterséges fogművek (tömések, inlayek, héjak, koronák) nem fehéríthetők. Viszont a kívánt fogszín elérése után lehetőség van a fogművek későbbi cseréjére, így egységes fogszín alakítható ki a fogsoron belül, ami szép és harmónikus mosolyt eredményez.© 2014 - 2015 Minden jog fenntartva.