Implantációs beavatkozások

Rendelőnkben lehetőség van implantátum beültetésére is, melynek menete a következőképpen zajlik: Az implantáció precíz megtervezéséhez szükség van egy CT felvételre arról az állcsontról, ahová a beültetés tervezve van. Először egy diagnosztikus CT kiértékelés történik, amikor is kiderül, rendelkezésre áll e megfelelő csont kínálat az implantátum beültetésére. Amennyiben igen, úgy a páciens lenyomata alapján készül egy diagnosztikus fogfelállítás, ami a későbbi fogpótlás pontos pozíciójának tervezete. Erre azért van szükség, mert modern számítógépes programok és va minta scanneléssel történő digitalizálása után, teljes pontossággal, virtuálisan behelyezhető az implantátum, biztonságos pozícióban a környező idegek és szomszédos fogakat illetően, a későbbi fogpótláshoz képest is a legideálisabb helyre. Ennek a tervnek a segítségével a legmodernebb 3D nyomtatási technikával készült műtéti sablon használata mellett, helyi érzéstelenítésben, az esetek nagy részében teljesen vágás és varrás nélkül, a kívánt pozícióba behelyezhető az implantátum. A beültetés után, 3 hónappal, amire az implantátum teljes beépülése miatt van szükség, elkészíthető egyszerű technikával, a szintén teljesen digitálisan tervezett, mai korszerű, implantátumba csavarozható fogpótlás.

Implantátumokra készülhetnek szóló fogpótlások egy foghiány esetén, de lehetőség van több fog pótlására implantátumon rögzülő hidak készítésével, sőt teljes fogatlanság esetén stabilizálhatjuk a kivehető fogsort speciális implantátumba rögzülő elemekkel, illetve fix, nem kivehető fogpótlás is készülhet az implantátumokra. Rendelőnkben, fogpótlások tekintetében kizárólag a prémium kategóriás Nobel Biocare és Nobel Procera termékeket használjuk.

A rendszerről bővebben tájékozódhat a www.nobelimplant.hu weboldalon. Az implantátumokra gyártói örök garancia vonatkozik, erről bővebb tájékoztatást konzultáció keretein belül kérhet. A fogpótlásokra, akár implantátumokra készülő, akár saját fogakon nyugvó megoldásokról van szó, gyártói 5 év garancia vonatkozik, melynek feltétele a rendszeres fogászati kontrollon történő megjelenés.© 2014 - 2015 Minden jog fenntartva.